Lees waar u op moet letten bij het aanvragen van uw eerste creditcard.

Het aanvragen van uw eerste creditcard kan u helpen financieel gezonde vaardigheden te ontwikkelen – en kan uiteindelijk de deur openen naar meer financieringsmogelijkheden. Begin uw financiële reis op de juiste manier door meer te weten te komen over de belangrijkste overwegingen voordat u een creditcard aanvraagt.

Zoek naar lage rentetarieven

Een lage rente kan het bedrag dat u moet betalen, minimaliseren als u een saldo van de ene afschriftperiode naar de volgende overhoudt. Aangezien ‘promotietarieven’ doorgaans maar een paar maanden duren, moet u ervoor zorgen dat u weet wat het rentetarief zal zijn als de introductieperiode voorbij is. Als u uw rekeningsaldo elke maand volledig betaalt, kunt u voorkomen dat u helemaal rente betaalt.

Beveiligde versus onbeveiligde creditcards

Voor ongedekte creditcards hoeft u geen onderpand te verstrekken – zoals geld op uw betaal- of spaarrekening – om te worden goedgekeurd. U moet echter over het algemeen een goede kredietgeschiedenis hebben om in aanmerking te komen voor een van deze kaarten. Als u nieuw bent op krediet of niet in aanmerking komt voor een onbeveiligde creditcard, is een beveiligde kaart een alternatief waarvoor een aanbetaling vooraf moet worden gebruikt als onderpand voor uw account.

Ken de kosten van een creditcard

Bij het aanvragen van een creditcard zult u verschillende kenmerken en voordelen opmerken. Mastercard creditcards met meer functies en beloningen hebben vaak een hogere jaarlijkse vergoeding, terwijl basiscreditcards mogelijk een lage of geen jaarlijkse vergoeding hebben. Creditcards brengen doorgaans kosten in rekening voor andere transacties, zoals contante voorschotten of overboekingen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat creditcards geen magisch geld zijn. U leent het geld dat u in rekening brengt op de creditcard en u moet het terugbetalen. Hoewel het nu eenvoudig lijkt om te swipen en later te betalen, kan het dragen van een hoog saldo of het niet kunnen uitvoeren van uw minimale betaling uw krediet tot in de toekomst schaden. Bezoek www.123creditcardvergelijk.nl voor meer informatie.

Categories: Creditcard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap