Als u overweegt een klein bedrijf te starten, weet u het een en ander over het nemen van risico’s. Uw ondernemersgeest is niet alleen lovenswaardig, het is van cruciaal belang om onze economie draaiende te houden. Maar tegelijkertijd is het slim om uw risico’s echter en waar u maar kunt te beperken. Dat is waar zakelijke verzekeringen – en gedegen advies van uw onafhankelijke agent – een rol spelen.

Is een bedrijfsverzekering nodig?

Het korte antwoord is absoluut. Zeker als u werknemers heeft. In dat geval zijn bepaalde soorten verzekeringen, waaronder een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering, wettelijk verplicht. Mogelijk moet u ook een verzekering hebben als u een bedrijfswagen heeft. In andere gevallen kan verzekeringsdekking een bepaling zijn van het verkrijgen van een zakelijke lening, lease, leveranciers- of klantencontract of een staats- of lokale bedrijfsvergunning.

In veel gevallen zijn er echter geen wetten, regels of voorschriften die ondernemers verplichten slimme keuzes te maken om hun bedrijf te beschermen. Als gevolg hiervan heeft ongeveer 40% van de kleine bedrijven geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten.

Wat is het risico?

Veel kleine bedrijven zijn vanwege de kosten zonder verzekering. Maar die bedrijven hebben niet goed overwogen wat het niet kan kosten om geen verzekering te hebben. De realiteit is dat alle bedrijven risico’s lopen die financieel verwoestend zouden kunnen zijn zonder verzekering beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het is duidelijk dat als u een skydive-school opent, uw bedrijfsrisico’s veel groter zullen zijn dan wanneer u een boekwinkel opent. Maar geen enkel bedrijf is volledig immuun voor risico’s, waaronder:

  • Natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen zoals tornado’s, overstromingen of branden
  • Diefstal door een medewerker
  • Ongevallen van werknemers
  • Overlijden van een zakenpartner of key executive
  • Valse reclame of inbreuk op het auteursrecht
  • Wanpraktijken of nalatigheid
  • Productgerelateerde verwondingen of ongevallen
Categories: Ondernemers

Share via
Copy link
Powered by Social Snap