Voordat we u laten zien hoe u Bitcoin kunt verhandelen, is het belangrijk om te begrijpen waarom Bitcoin-handel zowel opwindend als uniek is.

Bitcoin is wereldwijd

Bitcoin is geen fiat-valuta, wat betekent dat de prijs niet rechtstreeks verband houdt met de economie of het beleid van een enkel land. Door de geschiedenis heen heeft de prijs van Bitcoin gereageerd op een breed scala aan evenementen, van de devaluatie van China van de Yuan tot de Griekse kapitaalcontroles.

Algemene economische onzekerheid en paniek hebben enkele van de eerdere prijsstijgingen van Bitcoin veroorzaakt. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat de kapitaalcontroles van Cyprus de aandacht op Bitcoin vestigden en ervoor zorgden dat de prijs tijdens de 2013-zeepbel steeg.

Bitcoin handelt 24/7

In tegenstelling tot aandelenmarkten zijn er geen officiële Bitcoin-uitwisselingen. In plaats daarvan zijn er honderden uitwisselingen en crypto broker over de hele wereld die 24/7 actief zijn. Omdat er geen officiële Bitcoin-uitwisseling is, is er ook geen officiële Bitcoin-prijs. Dit kan arbitragemogelijkheden creëren, maar de meeste uitwisselingen blijven binnen dezelfde algemene prijsklasse.

Zoek een uitwisseling

Zoals eerder vermeld, is er geen officiële Bitcoin-uitwisseling. Bitcoin kopen in Nederland heeft veel keuzes en moeten bij het beslissen over een uitwisseling rekening houden met de volgende factoren:

Regulering en vertrouwen – Is de uitwisseling betrouwbaar? Zou de uitwisseling kunnen weglopen met geld van klanten?

Locatie – Als u fiat-valuta moet storten, is een uitwisseling vereist die betalingen uit uw land accepteert.

Kosten – Welk percentage van elke transactie wordt in rekening gebracht?

Liquiditeit – Grote handelaren hebben een Bitcoin-beurs nodig met een hoge liquiditeit en een goede marktdiepte.

Categories: bitcoin

Share via
Copy link
Powered by Social Snap