Verhuizen naar een nieuw huis kan spannend zijn omdat het een nieuw hoofdstuk in je leven en het leven van je geliefden betekent. Er zijn echter verschillende dingen waar u rekening mee moet houden als u naar een nieuw adres verhuist, en één daarvan is het uitzoeken wie er gas en elektriciteit levert in uw nieuwe woning.

  • Dit zal niet te groot zijn van een probleem als je slechts een paar blokken verhuizen, maar het is iets wat je nodig hebt om prioriteit te geven als je verhuist naar een andere staat.
  • Dit is vooral waar als u in Nederland bent, waar er meer dan twee keer een dozijn energieleveranciers zijn die gas en elektriciteit leveren in het hele land. Volg deze stappen en maak uw verhuizing zo gemakkelijk mogelijk.

Informeer uw huidige leverancier

Neem minstens een week of twee voor uw verhuizing contact op met uw gas- en elektriciteitsleverancier en laat hen weten dat u verhuist. U kunt hen vragen of ze uw nieuwe adres nog kunnen bedienen of niet. Zo niet, stel dan een datum vast waarop uw leverancier de laatste meterstanden kan opnemen. Zorg ervoor dat u de meterstanden en de eindafrekening zelf bijhoudt, want het kan zijn dat u de informatie later nodig hebt.

Zoeken naar nieuwe leveranciers

Als u op zoek moet naar een nieuwe energieleverancier, geef uzelf dan ten minste twee weken de tijd voordat u verhuist om te zoeken. In uw geval is de beste manier om een leverancier op uw nieuwe adres te vinden via het World Wide Web.

  • Er zijn een groot aantal vergelijkingswebsites van energieleveranciers die u kunt bezoeken en die u een idee kunnen geven uit welke energiebedrijven u kunt kiezen. Enkele van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een energieleverancier zijn het type energie dat ze leveren (al dan niet groen), de deals die ze aanbieden en de prijzen voor hun pakketten.

Maak de overstap naar een andere energieleverancier

Als u een potentiële leverancier hebt gevonden, neem dan contact met hen op en breng hen op de hoogte van uw verhuizing en uw voornemen om van leverancier te veranderen. Als u een gemakkelijkere manier van overstappen wilt, kunnen online energievergelijkingssites u helpen.

  1. De meeste energievergelijkingssites bieden consumenten vandaag de dag de mogelijkheid om via hun site van leverancier te veranderen.
  2. Het enige wat u hoeft te doen is uw persoonlijke gegevens in te voeren op hun website en de leverancier te kiezen naar wie u wilt overstappen. Van daaruit zijn zij degene die contact opnemen met uw voormalige leverancier en uw potentiële leverancier en de overstap voor u maken.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap